Welk spoor brengt jou
terug naar je eigen kern

NEI - Neuro Emotionele Integratie

Terug naar de basis, zijn wie je in de kern bent…..dat kan met NEI!

Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, is een unieke en effectieve therapie en werkwijze die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Met de NEI-techniek ontdek je de relatie tussen je gevoel en je gedrag. Zolang je bewuste en onderbewuste niet congruent zijn kost dit energie. Iedereen heeft onbewust emotionele blokkades, waardoor je onbewust een situatie creëert of in stand houdt die je bewust juist wilt vermijden. Bijna altijd hangt een (lichamelijke) klacht samen met niet-verwerkte emoties. Emoties zijn een directe oorzaak van het niet goed functioneren van de energiestroom. Door het leven heen worden nieuwe ervaringen aan de oude, onverwerkte ervaring gekoppeld.

De oorzaak van onverwerkte gebeurtenissen, emotionele problemen en lichamelijke klachten wordt opgespoord. Door gebruik te maken van de biotensor (meetinstrument) komt de oorspronkelijke situatie waarin je het gevoel voor het allereerst gevoeld (maar niet verwerkt) hebt naar voren. Dit is de oorzaak van het gedrag, het gevoel of de lichamelijke klacht die in het NU ervaren wordt. Daarom ruim je niet alleen de last van NU op, maar pak je het tot in de kern aan.

NEI is een vriendelijke methode waarbij niet alle pijn uit het verleden herbeleefd hoeft te worden waardoor het een zachte en moeiteloze therapievorm is. Vaak is er snel resultaat merkbaar na een NEI behandeling. De kern van het probleem wordt aangepakt waardoor de klachten verdwijnen. Soms is er een proces nodig waarin stap voor stap oude patronen doorbroken worden door telkens een laagje dieper te gaan. Op deze manier ga je met NEI op zoek naar wat je belemmert om datgene te doen wat je werkelijk wilt. Bewustzijn, integreren en loslaten geven je de sleutel in handen om dat leven te creëren dat wenselijk is voor jou. Oftewel terug naar de basis, dat ben JIJ!

Wat kun je met NEI aanpakken?

  • Ongewenst gedrag; je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet in overeenstemming met wat je eigenlijk wilt.
  • Ongewenst gevoel; je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, eenzaamheid. Dit kan o.a. leiden tot fobieën, leer- en concentratieproblemen, stress, slapeloosheid.
  • Fysieke klachten; ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals bijv. hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergie, burn-out en andere chronische klachten

Coaching en Therapie voor baby's, kinderen, jongeren & volwassenen

Baby's en Kinderen

Heeft jouw kind bijvoorbeeld moeite met concentreren, leerproblemen, ongewenst gedrag, faalangst, angsten, buikpijn, hoofdpijn, slaapproblemen, huilbaby’s, moeite met eten, obstipatie, boosheid, allergie, verdriet, niet graag naar school willen, vaak of snel ziek, vaccinaties, gevoeligheid, gepest worden, gescheiden ouders, moeite om voor zichzelf op te komen of om vrienden te maken? Soms weet je zelf als ouder niet meer hoe je een oplossing kunt vinden voor waar je kind mee zit. Op zo’n moment is het fijn dat iemand met je meekijkt.

Jongeren

Heb je bijvoorbeeld moeite met leren, concentreren, faalangst, onzekerheid, moeite om vrienden te maken, met erbij horen, voor jezelf opkomen, heftige gevoelens, gescheiden ouders, eenzaamheid, niet lekker in je vel zitten, angsten, buikpijn, hoofdpijn, slaapproblemen, eetproblemen, boosheid, allergie, verdriet, niet naar school willen, gevoeligheid, gepest worden, verslavingen (roken, drugs, gamen, voeding, nagelbijten) of zit je gewoon niet lekker in je vel? Ben je tussen 12 en 21 jaar en herken jij je in één (of meerdere) van deze klachten?

Volwassenen

Heb je fysieke, emotionele of mentale klachten? Volwassenen bezoeken mijn praktijk voor de meest uiteenlopende klachten. Voorbeelden zijn onder andere: onzekerheid, heftige gevoelens, eenzaamheid, niet lekker in je vel zitten, angsten, hooggevoeligheid, weinig zelfvertrouwen, depressief, zwangerschapsklachten, kinderwens, rugklachten, artrose, problemen binnen het gezin, chronische klachten, burn-out, stress, hoofdpijn, slaapproblemen, allergieën, afvallen, verslavingen (roken, voeding, nagelbijten).